sikkerhed

Hos Dana Vinduer vil vi gerne hjælpe til med at gøre dit hjem mere sikkert. Vi har udviklet forskellige tiltag for både at holde dit hjem sikkert mod de små uskyldige pille fingre, men også de knap så uskyldige.

Indbrudshæmmende tiltag

For at gøre det sværere for tyven at komme ind benytter vi, som standard, hagekolver og justerbare sikkerhedsslutblik i de fleste af vore vindues-og dør produkter. Sikkerhedsslutblikket er en metalanordning, der benyttes i sammenhæng med låsemekanismen. Anordningen er monteret på vinduet med skråtstillede skruer, hvilket gør det meget sværere for tyven at bryde op.

Derudover tilbyder vi, som tilkøb, fuldlimning af ruderne modsat punktlimningen som standard benyttes. Ved fuldlimningen bliver ruderne limet hele vejen rundt, hvor de i punktlimningen kun bliver limet på bestemte punkter. Dette gør en del sværere for tyven at tage ruden ud, og derved mere besværligt at bryde ind i dit hjem.

Det er dog ikke kun, hvordan ruderne er sat i, der kan sikres, men også selve glasset. Vi tilbyder hos Dana vinduer to typer af sikkerhedsglas; hærdet glas og lamineret glas.

hagekolve

Det hærdede glas får sin styrke ved, at det under produktionen, opvarmes og nedkøles på sådan måde, at der opstår trykspændinger i glassets overflader og trækspændinger i glasset midte. Dette gør at glasset kan klare hårde spark eller et uheldigt sammenstød med en fodbold, uden at det smadres. Hvis nu glasset skulle gå i stykker, brydes det i små ufarlige stykker.

Det laminerede glas får sine sikkerhedsegenskaber gennem sammenkoblingen mellem plast og glas. Under produktionen bliver glasset nemlig lamineret sammen med plastfolie, hvilket i sidste ende resulterer i en stærkere men stadig glasklar rude. Glasset bliver gennem denne proces sværere at trænge igennem. Hvis glasset skulle gå i stykker, hjælper lamineringen med at holde glasskårene fast, så der ikke forekommer skæreskader.

Sikkerhedsgreb

Vi tilbyder også forskellige muligheder for børnesikring og indbrudshæmning gennem vores forskellige greb, beslag og tilbehør.

Derunder har vi blandt andre greb med cylinder og spærreanordninger. Disse greb er fremstillet specielt med fokus på sikkerhed i hjemmet, både for børn og voksne.

Derudover tilbyder vi også en PN-sikring. Denne sikringsanordning tillader dig at have et vindue på klem, uden at det kan åbnes videre op udefra.

Til lejlighedskomplekser, institutioner, virksomheder eller andre steder, der ofte kræver en vis form for aflåsning men stadig skal have en problemfri persontrafik, tilbyder vi magnetlåsen. Magnetlåsen kan anvendes i forbindelse adgangskontrol, tænd/sluk ure samt fjernbetjente døre og brandalarmeringsanlæg mf.

Som ekstra sikring til byder vi også magnetkontakter til døre og vinduer. Magnetkontakterne består af en base og en magnet, så snart magneten fjernes fra basen sendes et signal til alarmpanelet.

Se mere om vores forskellige greb og tilbehør her.

sikkerhedsglas
CE-certifikat
Dansk Vindue Certificering
Dansk vindues verifikation
Vindues industrien
Energi vinduer
Glasindustri garanti